Contact

Marieke van Drooge
Klassiek Homeopaat
Amsterdam - Buitenveldert
Telefoon 020 64 28 059
E-mail info@mariekevandrooge.nl

Klassiek Homeopaat in Amsterdam - Marieke van Drooge

Klassieke Homeopathie

Homeopathie is een andere keuze voor jezelf en voor je gezondheid.

 

Marieke van Drooge is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH)

 

Marieke van Drooge: aangesloten bij de RBCZ

Klassieke homeopathie - Oorspong van de homeopatische middelenDe meeste mensen spreken ook over homeopathie als ze eigenlijk kruidengeneeskunde (fytotherapie) bedoelen: de middelen van Dokter Vogel en nog vele anderen, die natuurlijk ook hun waarde hebben.
Zuiver homeopathische middelen bestaan echter altijd uit kleine witte korreltjes. Deze korreltjes van melksuiker zijn in aanraking gebracht met stoffen van verschillende oorsprong: van mineralen, van planten, van dieren en zelfs van lichaamsstoffen. En dat allemaal nadat die stoffen eindeloos verdund en geschud zijn. Dit zogenoemde potentiëringsproces heeft tot doel om slechts de energie van het mineraal, de plant of het dier over te brengen. En nog beter gezegd: de energetische boodschap daarvan. Past die boodschap goed bij de klacht van de patiënt, dan past de sleutel in het slot en gaat de deur open. Of met andere woorden: dan is er weer toegang tot de zelfgenezende kracht.

Een andere metafoor die ik de laatste tijd gebruik is het 'telefoontje'. Als de (energetische) boodschap klopt met de klacht van de patiënt dan kan hij de telefonische boodschap aannemen en zijn zelfgenezende kracht weer laten stromen. In feite bent u dus uzelf aan het genezen. De homeopaat reikt u alleen die sleutel of dat telefoontje aan.

Klassieke homeopathie - Oorspong van de homeopatische middelenBij middelen van dierlijke oorsprong, speelt uiteraard hun leefomgeving en hun karakter en gewoonten een belangrijke rol. Bij plantenmiddelen hoort een gevoeligheid voor van alles; een plant kan immers niet weglopen en moet zich maar van alles laten welgevallen (warmte, koude, storm en regen). Soms raak je daar overgevoelig voor, maar ook voor lawaai, het blaffen van de hond van je buurman, of dat van je baas ... en uiteindelijk word je ziek.

Klassieke homeopathie - Oorspong van de homeopatische middelenMiddelen van minerale oorsprong kennen in hun scheikundige beschrijving een vaste structuur. Die worden dan ook gebruikt bij mensen die houden van een vaste structuur in hun leven. Als die structuur wordt verstoord (door het verlies van een dierbare bijv.), kunnen er klachten ontstaan of kan zich een ziekte ontwikkelen.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.