Contact

Marieke van Drooge
Klassiek Homeopaat
Amsterdam - Buitenveldert
Telefoon 020 64 28 059
E-mail info@mariekevandrooge.nl

Klassiek Homeopaat in Amsterdam - Marieke van Drooge

Klassieke Homeopathie

Homeopathie is een andere keuze voor jezelf en voor je gezondheid.

 

Marieke van Drooge is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH)

 

Marieke van Drooge: aangesloten bij de RBCZ

Wat is klassieke homeopathie?Klassieke homeopathie werkt met homeopathische middelen (veelal kleine witte korreltjes), die door de homeopaat voor iedere patiënt apart worden gekozen op grond van de specifieke klachten. Er wordt steeds één middel tegelijk toegepast. 

Bij hoofdpijn bijv. kan de één geen licht en geluid verdragen, de ander is er misselijk bij. De één heeft ieder weekend hoofdpijn, de ander iedere maand. Zo kunnen 5 patiënten met hoofdpijnklachten ieder een ander homeopathisch middel voorgeschreven krijgen. 

Ook bij blaasontsteking kunnen de klachten heel verschillend zijn. 

Het homeopathische middel wordt dus heel precies op jouw klachten voorgeschreven, zodat het past als een sleutel in het slot. Ook wordt gelet op de “aard van het beestje” en gekeken naar een eventuele oorzaak (wanneer is het begonnen?). 

Het gekozen middel dient er in feite toe om het zelfgenezende vermogen een prikkel toe te dienen. Bij een succesvolle behandeling is je eigen lichaam in staat om de klachten zelf te genezen. 

Daarom laat ik homeopathie liever vergelijken met acupunctuur dan met medicijnen. 

Wilt u meer weten over homeopathie en het wetenschappelijke gehalte ervan? Dan vindt u veel informatie op de website van de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN).

U vindt ook een antwoord op de meest gestelde vragen over homeopathie. door op deze link te klikken.

Daar vindt u de meest gehoorde uitspraken over homeopathie en de zin/onzin ervan op basis van het op dit moment beschikbare wetenschappelijke bewijs. 

​Deze vragen en antwoorden zijn in het Engels geformuleerd, maar rechts bovenaan kunt u ook een andere taal kiezen (vijf vlaggen). 

​Tenslotte kunt u ook een indruk krijgen van homeopathie op een Youtube-kanaal dat wordt beheerd door de NVKH (de koepel van klassiek homeopaten). H​ierop zijn korte filmpjes geplaatst.​

Uiteraard kunt u voor vragen ook altijd bij mij terecht door mij een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.