Marieke van Drooge

(Amsterdam, 25 februari 1948)Marieke van Drooge - Klassiek Homeopaat

Inspiratie voor de complementaire geneeskunde

Naast mijn praktijk voor natuurgeneeskunde (homeopathie en voetreflexmassage) ben ik als jurist werkzaam geweest. Zowel door mijn juridisch werk (terrein van de zorgverzekering) als door eigen ervaring kwam ik al snel in aanraking met de mogelijkheden van complementaire geneeswijzen, waaronder:

  • fytotherapie (kruidengeneeskunde)
  • acupunctuur
  • voetreflex therapie
  • homeopathie

In mijn werk als jurist zag ik dat behandelingen van een complementair zorgverlener niet vergoed werden door de zorgverzekeraar. Men kwam hiertegen in beroep omdat juist die behandeling de terugkeer naar gezondheid had gebracht. Zelf heb ik ook veel baat gehad bij homeopathie en voetreflex-therapie.

Helaas is het nog steeds zo dat complementaire geneeskunde niet onder de basisverzekering valt. Gelukkig wordt een deel van de kosten vergoed door de aanvullende verzekering.

Opleiding

In 2001 ben ik begonnen aan de “Academie voor natuurgeneeskunde Hilversum”. In 2007 ben ik afgestudeerd in het vak homeopathie. Mijn scriptie heb ik gewijd aan de mogelijkheden van homeopathie bij het verwerken van ernstige trauma’s en kindermishandeling. Helaas zijn beide items nog steeds actueel. Zie hiervoor ook het tabblad PTSS.

Specialisatie

Mijn specialisatie is de behandeling van PTSS (post traumatische stress stoornis) en alle klachten die daarvan het gevolg kunnen zijn (lees ook: PTSS).

Registratie

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten NVKH.

Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten

De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing en waarneming. Een Klachten- en Tuchtrechtprocedure die in samenwerking met de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) tot stand is gekomen, maakt deel uit van het NVKH-kwaliteitsbeleid.